Home » Grand Slam » Australian Open » Russische sensatie stuurt Goffin huiswaarts

Russische sensatie stuurt Goffin huiswaarts

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) is er niet in geslaagd door te stoten naar de tweede week van de Australian Open. Hij moest in vier sets zijn meerdere erkennen in de Rus Andrey Rublev (ATP-16).

Goffin begon goed aan zijn partij tegen Rublev, die dit jaar nog ongeslagen is. De Luikenaar leek geen last meer te hebben van zijn blessure en haalde de eerste set met 6-2 binnen. Goffin kwam ook op voorsprong in set twee, maar verzuimde om het bij 5-4 uit te serveren. De Rus kreeg een eerste setpunt op de opslag van Goffin, maar dat wist onze landgenoot nog weg te werken. In de tiebreak was Rublev echter met 6-7 (3) oppermachtig.

Goffin startte sterk in de derde set en liep 2-0 uit, maar Rublev kwam opnieuw terug en pakte set drie met 4-6. In set vier ging het gelijk op tot 2-2, maar toen ging de Rus opnieuw door de opslag van Goffin. De Luikenaar knokte zich nog terug in de set en wist een tiebreak te forceren. Daarin onze landgenoot echter al snel tegen zes matchpunten aan en moest met 6-7 (4) het hoofd buigen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS