Home » Grand Slam » Roland Garros » Ruud verschalkt Cilic en bereikt eerste grandslamfinale

Ruud verschalkt Cilic en bereikt eerste grandslamfinale

Ruud verschalkt Cilic en bereikt eerste grandslamfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Casper Ruud (ATP-8) heeft zich geplaatst voor de finale op Roland Garros. Hij ging in vier sets voorbij Marin Cilic (ATP-23) en treft nu dertienvoudig Roland Garroswinnaar Rafael Nadal (ATP-5).

Nadat Alexander Zverev (ATP-3) moest opgeven in een episch duel tegen Rafael Nadal (ATP-5), moesten Casper Ruud (ATP-8) en Marin Cilic (ATP-23) sneller dan verwacht beginnen aan hun halve finale. De Kroaat startte het sterkste en greep de eerste set met 6-3.

Ruud nam in de tweede set echter de overhand. Hij liet Cilic de fouten maken en pakte de set met 6-4. In de derde set ging de Noor opnieuw door de opslag van Cilic maar in de zesde game van de set onderbrak een klimaatactiviste de wedstrijd.

De 22-jarige activiste maakte zich vast aan het en riep met de boodschap “We have 1028 days left” op tot klimaatactie. De veiligheidsdiensten haalde haar uiteindelijk weg van het veld waarna de wedstrijd kon hervatten.

(lees verder onder de tweet)

Na de korte break kon Ruud verder gaan op zijn elan en veroverde hij de set met 6-2. In de vierde set bleef de 23-jarige Noor de partij domineren. Cilic moest het recht van de sterkste ondergaan en verloor de vierde set opnieuw met 6-2.

(lees verder onder de tweet)

Voor Ruud is het zijn eerste grandslamfinale. Voor deze editie van Roland Garros geraakte de Noor nog niet verder dan de vierde ronde op een Grand Slam.

Ruud was dan ook heel blij met zijn finaleplaats: “Dit is een droom die uitkomt”. In de finale volgt een pittig duel tegen zijn “jeugdidool” Nadal die voor de veertiende keer Roland Garros kan winnen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws