Home » Geen categorie » Ruusuvuori en Kostyuk triomferen op ITF Junior Masters

Ruusuvuori en Kostyuk triomferen op ITF Junior Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Afgelopen week werden in het Chinese Chengdu de ITF Junior Masters afgewerkt. Bij de jongens ging de titel verrassend naar de Fin Emil Ruusuvuori (ITF-15), bij de meisjes triomfeerde de Oekraïense Marta Kostyuk (ITF-3).

De ITF Junior Masters, waarbij de  acht beste jongens en meisjes (18 jaar of jonger) van het voorbije jaar het tegen elkaar opnemen, werden voor de derde keer georganiseerd. Yibing Wu (ITF-1) kon bij de jongens zijn status van topfavoriet niet waarmaken. De recente winnaar van de US Open bij de junioren verloor na een spannende finale van Ruusuvuori. Het werd 6-3 1-6 6-7 (4). In de groepsfase had de Chinees de Fin nog geklopt met 7-6 (7) en 6-4. Het brons ging naar de Argentijn Axel Geller (ITF-2), dit jaar ook al finalist op Wimbledon en de US Open.

Ook bij de meisjes ging de topfavoriete niet met de oppergaai aan de haal. Whitney Osuigwe (ITF-1) verloor in de halve finales verrassend van Kaja Juvan (ITF-9) die in de finale dan weer het onderspit moest delven tegen Kostyuk. De amper 15-jarige Oekraïense, die het hele toernooi geen enkele set moest prijsgeven, haalde het relatief makkelijk met 6-4 en 6-3. Osuigwe kaapte nog wel het brons weg.

Ruusuvuori en Kostyuk zetten hun namen bij op een al fraaie erelijst. In 2015 wonnen Andrey Rublev (ATP-35) en Shilin Xu (WTA-497) de titel. Vorig jaar waren Seong Chang Hong (ATP-787) en Anna Blinkova (WTA-141) de besten.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS