Home » Grand Slam » Australian Open » ’s Werelds nummer 9 Safarova past voor Australian Open

‘s Werelds nummer 9 Safarova past voor Australian Open

‘s Werelds nummer 9 Safarova past voor Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lucie Safarova (WTA-9) zal dit jaar niet meedoen aan de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar. Ze heeft nog te veel last van een bacteriële infectie die ze vorig jaar in september opliep.

De afmeldingen voor de Australian Open blijven binnenstromen. Eerder lieten onder meer Richard Gasquet (ATP-9), Tommy Haas (ATP-470), Janko Tipsarevic (ATP-410), Juan Monaco (ATP-53) en thuisfavoriet Thanasi Kokkinakis (ATP-80) al weten dat ze genoodzaakt waren om de Grand Slam down under te laten schieten. Maar nu is het dus ook prijs bij de vrouwen.

Safarova belandde in september onverwacht een weekje in het ziekenhuis met een bacteriële infectie die ze had opgelopen. Een kleine maand later stond ze echter wel op de Masters in Singapore, maar echt fit was ze daar niet. De Tsjechische werd ook nog geselecteerd voor de Fed Cup-finale tegen Rusland, maar bleef toen al de hele ontmoeting aan de kant. Ondertussen verloopt het genezingsproces voort, maar blijkt ze nog te veel last te ondervinden van de naweeën van haar ziekte om haar kansen optimaal te kunnen benutten in Melbourne. Om haar lichaam in dit frêle stadium niet te veel te belasten, koos ze er dan ook voor om de overstap naar de andere kant van de wereld niet te maken en in plaats nog wat verder te rusten. Safarova hoopt wel klaar te zijn voor de eerste ronde van de Fed Cup in februari.

In het enkelspel had Safarova – na een uitschakeling tegen Schvedova (WTA-67) in de eerste ronde vorig jaar – geen punten te verdedigen. In het dubbelspel (waar ze ‘s werelds nummer 4 is) won ze het toernooi in 2015.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws