Home » Grand Slam » Australian Open » Sabalenka grijpt titel op Australian Open

Sabalenka grijpt titel op Australian Open

Sabalenka grijpt titel op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aryna Sabalenka (WTA-5) heeft de Australian Open gewonnen. In een spannende finale haalde ze het in drie sets van Wimbledonwinnares Elena Rybakina (WTA-25).

In de finale van de Australian Open stond nummer vijf Sabalenka tegenover Wimbledonwinnares Rybakina. Het werd een spannende strijd waarbij Sabalenka de beste start nam in de eerste set met 6-4.

Sabalenka knokte zich echter terug in de partij met 6-3. In de beslissende derde set nam Sabalenka een vroege voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Het vijfde reekshoofd kon de match uitserveren en klaarde de klus uiteindelijk bij haar vierde matchbal.

Het is de eerste grandslamzege voor Sabalenka in het enkelspel. Eerder won ze samen met onze landgenote Elise Mertens (WTA D-5) al wel twee grandslamtoernooien in het dubbelspel: De US Open van 2019 en de Australian Open van 2021.

Sabalenka is de eerste winnares van een Grand Slam als neutrale speelster. Sinds de start van de militaire invasie in Oekraïne mogen spelers van Wit-Rusland en Rusland immers niet meer voor hun land spelen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws