Home » Nieuws » Sabalenka te sterk voor Mertens in finale Linz

Sabalenka te sterk voor Mertens in finale Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-21) heeft de finale verloren op het WTA-toernooi van Linz (WTA International, Hardcourt, $202 250). Ze ging in twee sets onderuit tegen eerste reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-11).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het laatste WTA-toernooi van 2020 kreeg een droomfinale tussen de twee topreekshoofden. Tweede reekshoofd Mertens stond tegenover eerste reekshoofd en haar dubbelpartner Sabalenka.

Dubbelpartners Mertens en Sabalenka kenden elkaar natuurlijk heel goed en speelden hun zesde ontmoeting. Sabalenka leidde in de onderlinge duels met 3-2.

De Wit-Russische kwam meteen op een 2-0-voorsprong maar Mertens keerde snel terug tot 2-2. Bij 4-4 liet Sabalenka het op haar opslag afweten waardoor onze landgenote kon serveren voor de set. Mertens werd echter gebroken en moest de set later prijsgeven met 7-5.

In de tweede set was Mertens meteen op achtervolgen aangewezen. Sabalenka nam de leiding met 3-0. Mertens kon milderen tot 3-1 maar slaagde er daarna niet in om twee breakballen te verzilveren.

Sabalenka bleef de set domineren met knappe slagen waarop Mertens geen antwoord vond. Bij 5-2 ging Sabalenka opnieuw door Mertens’ opslag en maakte zo een einde aan de partij. Voor Sabalenka is het de derde WTA-titel van dit seizoen.

Mertens reageerde alsvolgt op haar nederlaag in de finale: “Het was een zware maar geweldige week. Ik ben blij dat ik hier de finale kon spelen.”

Na het interview deden Mertens en Sabalenka samen een sprong met hun trofeeën zoals ze normaal gezien doen als ze samen een dubbeltoernooi winnen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS