Home » Grand Slam » Australian Open » Sabalenka volgt zichzelf op als winnares Australian Open

Sabalenka volgt zichzelf op als winnares Australian Open

Sabalenka volgt zichzelf op als winnares Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aryna Sabalenka (WTA-2) heeft voor het tweede jaar op rij de Australian Open (Australië, Grand Slam) gewonnen.

In de vrouwenfinale van de Australian Open stond Sabalenka tegenover de Chinese Qinwen Zheng (WTA-15). De amper 21-jarige Zheng speelde haar eerste grandslamfinale, terwijl Sabalenka na haar titel in Melbourne vorig jaar haar zegereeks op de Australian Open dit jaar verderzette.

Favoriete Sabalenka nam met een vroege break een vliegende start. Ze snelde naar een 3-0-voorsprong en liet Zheng niet terug breaken. De dominante nummer twee greep de eerste set met 6-3.

In de tweede set startte Sabalenka opnieuw met een break. Zheng moest het recht van de sterkste ondergaan en verloor bij 1-3 nog een tweede keer haar opslag. Sabalenka serveerde ijzersterk en mepte zich met 6-2 naar een tweede titel op de Australian Open.

(lees verder onder de Instagramposts)

Sinds Victoria Azarenka (WTA-22) in 2012 en 2013 is Sabalenka de eerste speelster die zichzelf opvolgt op de Australian Open. Ze verloor in heel het toernooi geen enkele set. De nummer twee pronkte met haar trofee: “Het waren geweldige weken en ik had niet gedacht dat ik deze trofee nog één keer zou mogen vasthouden.”

De Chinese Zheng zal klimmen naar de top tien op de WTA-ranking. Ze is de eerste Chinese speelster in een grandslamfinale sinds Li Na tien jaar geleden triomfeerde op de Australian Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws