Home » Grand Slam » Roland Garros » Safarova sloeg laatste bal op Roland Garros

Safarova sloeg laatste bal op Roland Garros

Safarova sloeg laatste bal op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lucie Safarova (WTA D-73) stond gisteren voor het laatst op het Parijse gravel van Roland Garros. Al had ze zich haar afscheid allicht iets anders voorgesteld…

De Tsjechische had vooraf aangekondigd dat ze afscheid zou nemen van het professionele tennis op de plek waar ze haar grootste successen wist te boeken. Dat moment kwam echter vroeger dan voorzien. Safarova zou een laatste keer schitteren aan de zijde van Bethanie Mattek-Sands (WTA D-88), haar vaste dubbelpartner. De Amerikaanse moest echter vier dagen voor de start van Roland Garros verstek laten gaan met een hardnekkige knieblessure.

Gelukkig kon Safarova beroep doen op goede vriendin Dominika Cibulkova (NR). De twee namen het op tegen  Sofia Kenin (WTA D-119) en Andrea Petkovic (WTA D-222). Het Tsjechisch-Slovaakse gelegenheidsduo realiseerde een vroege break en kwam op een 4-2 voorsprong. De twee slaagden er echter niet in op dit elan verder te gaan.

Safarova en Cibulkova bemachtigden geen enkel game meer en zagen het Amerikaans-Duitse duo met 6-4 en 6-0 de overwinning binnenhalen. Ietwat een einde in mineur voor de 32-jarige Safarova, die getroost en geknuffeld werd door de andere drie dames op het veld. Op de vierde dag van Roland Garros 2019, in de late namiddag op court 4, viel het doek over haar carrière.

Na afloop van de match gaf Safarova commentaar aan rolandgarros.com. “Dit was geen overhaaste beslissing, het reizen stak me meer en meer tegen en mijn gezondheid liet niet meer toe optimaal te presteren. Het tennis maakte me niet meer blij zoals het vroeger deed.” Voorlopig heeft ze geen concrete professionele plannen, eerst gaat ze genieten van een lange, deugddoende vakantie. “Ik ben wel zeker dat ik op één of andere manier zal terugkeren naar het tennis,” sloot ze lachend af.

De Tsjechische won tweemaal Roland Garros in het dubbelspel en stond in 2015 in de finale van het enkelspel, waarin ze de duimen moest leggen voor Serena Williams (WTA-10).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws