Home » Grand Slam » US Open » Safin verslaat Nadal en wint virtuele US Open Bracket of Champions

Safin verslaat Nadal en wint virtuele US Open Bracket of Champions

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De US Open organiseert deze week op sociale media een virtueel toernooi waarbij fans kunnen stemmen op titels van ex-winnaars.

Bij de mannen werden o.a. titels van ex-winnaars Novak Djokovic (ATP-1), Rafael Nadal (ATP-2), Roger Federer (ATP-4) en Juan Martin del Potro (ATP-128) toegevoegd aan de US Open Bracket of Champions, maar ook titels van legendes als Andy Roddick, Andre Agassi, Pete Sampras, John McEnroe en Jimmy Connors kregen hun plaatsje op de tabel.

In verschillende polls konden fans stemmen op hun favoriete titels en dat leverde een verrassende winnaar op: de titel van Marat Safin uit 2000. De Rus bleek op weg naar de finale populairder dan twee titels van Federer (2004 en 2008), de titel van del Potro uit 2009 en Connors’ titel uit 1978. In de finale haalde Safin het uiteindelijk met 60% van de stemmen van Nadal’s titel uit 2010.

US Open Bracket of Champions mannen - © US Open (Twitter)
US Open Bracket of Champions mannen – © US Open (Twitter)

Safin won de US Open in 2000 door Pete Sampras in drie sets te verslaan: 6-4, 6-3 en 6-3. De hoogtepunten van die wedstrijd kan je hieronder herbeleven.

Clijsters en Henin

Momenteel loopt het toernooi bij de vrouwen. Hierbij werden ook titels van Kim Clijsters (2009) en Justine Henin (2003) genomineerd. Op moment van schrijven, neemt Henin 2003 het op tegen Maria Sharapova 2006. Stemmen kan op Twitter en Instagram.

US Open Bracket of Champions vrouwen - © US Open (Twitter)
US Open Bracket of Champions vrouwen – © US Open (Twitter)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS