Home » ITF » Salden bereikt halve finale in enkelspel ITF Monastir, staat ook in dubbelfinale

Salden bereikt halve finale in enkelspel ITF Monastir, staat ook in dubbelfinale

Salden bereikt halve finale in enkelspel ITF Monastir, staat ook in dubbelfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 24-jarige Lara Salden (WTA-556) is goed bezig in Monastir (Tunesië, W35). Ze versloeg in de kwartfinale het eerste reekshoofd Carlota Martinez Cirez (WTA-229) met sprekend gemak: 6-3 en 6-1. In het dubbelspel strijdt Salden om de overwinning.

Salden (WTA D-319), die in december nog de dubbeltitel binnenhaalde met Magali Kempen (WTA D-292) in datzelfde Monastir (W25), versloeg in de eerste ronde de Slovaakse Katarina Kuzmova (WTA-489) met 6-3 en 6-3.

In de tweede ronde had de Belgische het wat lastiger. Tegen Kira Pavlova uit Rusland (WTA-488) werden het drie sets: 6-2, 2-6 en 6-3.

Spaanse eerste reekshoofd

Dankzij haar overwinning werd Salden getrakteerd op een confrontatie met het eerste reekshoofd, de 22-jarige Spaanse Martinez Cirez.

Maar Salden leek daarvan niet onder de indruk te zijn. Ze walste over de Spaanse in twee korte sets. Het werd 6-3 en 6-1 na 1 uur en 18 minuten.

Om een plekje in de finale te bemachtigen, moet Salden eerst nog voorbij de 20-jarige Kroatische Lucija Ciric Bagaric (WTA-272), het derde reekshoofd.

Ook in dubbelfinale

Salden is goed op weg om nog een dubbeltitel aan haar palmares toe te voegen. Samen met de Belgische Ema Kovacevic (WTA D-1180) staat ze in de dubbelfinale.

In de halve finale was de Belgische tandem te sterk voor tweede reekshoofden Radka Zelnickova (WTA D-347) Katarina Kuzmova (WTA D-440) – die Salden dus ook al versloeg in het enkelspel.

In de finale wachten eerste reekshoofden Oana Gavrila (WTA D-175) uit Roemenië en Yasmine Mansouri (WTA D-243) uit Frankrijk.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws