Home » Geen categorie » Salden en Cuypers meteen onderuit in de VS

Salden en Cuypers meteen onderuit in de VS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor Lara Salden (ITF-109) en Seppe Cuypers (ITF-159) zit het Eddie Herr International Tennis Championship (Grade 1) in de Verenigde Staten er reeds op. Salden verloor in de eerste ronde van het hoofdtoernooi, Cuypers sneuvelde in zijn tweede kwalificatieronde.

De 16-jarige Salden was aan een indrukwekkend seizoen bezig, zo won ze vier enkel- en één dubbeltitel. Haar laatste toernooizege dateert van amper drie weken geleden toen ze op eigen bodem de sterkste was op TC Heiveld. In de Verenigde Staten verging het onze landgenote echter iets minder goed. Op de outdoor gravelterreinen van de IMG Academy kreeg ze in de eerste ronde het dertiende reekshoofd Ines Ibbou (ITF-29) tegenover zich. Dat de Algerijnse tiener heel wat hoger op de ranking staat, liet ze Salden meteen voelen. Met tweemaal 6-3 mepte Ibbou zich naar de tweede ronde en Salden weer richting België.

De weg die Seppe Cuypers aflegde, kende een gelijkaardig verloop. Ook hij schreef dit seizoen reeds vier enkeltitels op zijn naam en was begin november eveneens de beste op TC heiveld, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Hij was dit keer niet rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en moest zich dus door de kwalificaties worstelen. In de eerste ronde nam hij als vierde reekshoofd in drie sets afstand van de Braziliaanse Rafael Lima Wagner (ITF-409), 5-7 6-2 6-4. Cuypers’ volgende en meteen ook laatste tegenstander was Nicolas Mejia (ITF-836) uit Colombia. Mejia speelde Cuypers met 6-4 en 6-3 naar huis.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS