Home » Geen categorie » Salden en Mareen naar kwartfinale op juniorentoernooi van Almere

Salden en Mareen naar kwartfinale op juniorentoernooi van Almere

Salden en Mareen naar kwartfinale op juniorentoernooi van Almere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (ITF-133) en Axana Mareen (ITF-532) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op het Nederlandse juniorentoernooi van Almere (Grade 4). Salden keerde knap terug na een buikspierblessure, terwijl Mareen zonder setverlies de kwartfinale bereikte.

In het Nederlandse juniorentoernooi van Almere kwamen vier Belgische meisjes in actie. De 16-jarige Salden moest in augustus nog een punt zetten achter haar seizoen door een buikspierblessure maar keerde nu sneller dan verwacht terug. Als tweede reekshoofd in Almere kon ze meteen terug aanknopen met de zege. In de eerste ronde versloeg ze in twee sets een Slowaakse speelster en in de tweede ronde ging ze met 2-6,6-2 en 6-3 voorbij de Zweedse Melis Yasar (ITF-636). In de kwartfinale staat ze nu tegenover het Duitse zesde reekshoofd Emelie Luisa Schwarte (ITF-509).

Ook in het dubbelspel kon Salden zich plaatsen voor de tweede ronde in Almere. Ze reageerde tevreden op haar Facebookpagina: “Na 4-5 weken geblesseerd te zijn twee weken terug kunnen trainen en nu al bezig aan een toernooi!! Op ITF G4 Almere, 2x gewonnen in enkel en morgen kwartfinale, dubbel 1e ronde ook gewonnen!!”

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Axana Mareen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

De 15-jarige Mareen was eveneens succesvol in Almere. Onze landgenote plaatste zich als achtste reekshoofd vlot voor de laatste acht. Ze liet in haar eerste twee matchen slechts elf spelletjes en geen enkele set liggen. In de kwartfinale wacht voor haar een moeilijkere opdracht tegen vierde reekshoofd Eva Marie Voracek (ITF-399). Net als Salden, bereikte Mareen ook in het dubbelspel de tweede ronde.

Twee andere Belgische meisjes konden zich niet plaatsen voor de kwartfinale. Louise Wittouck (ITF-954) strandde al in de eerste ronde na een 6-2,6-1-nederlaag tegen het topreekshoofd. Victoria Kalaitzis (ITF-1002) bereikte wel de tweede ronde maar daarin ging ze onderuit tegen het vijfde reekshoofd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws