Home » WTA » Salden heeft dubbeltitel op zak in Clermont-Ferrand en strijdt ook om enkeltitel

Salden heeft dubbeltitel op zak in Clermont-Ferrand en strijdt ook om enkeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (WTA-323) heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Clermont-Ferrand (Frankrijk, W25). Samen met de Noorse Ulrikke Eikeri (WTA D-137) pakte Salden (WTA D-422) ook de dubbeltitel.

Het sprookje van Salden in Frankrijk blijft duren. Onze landgenote moest in de halve finale aan de bak tegen derde reekshoofd Oceane Dodin (WTA-307). Salden won een felbevochten eerste set met 7-6 (8), maar de Française greep set twee met 1-6. In de derde manche trok Salden met 6-1 aan het langste eind. In de finale volgt een duel met het Poolse tweede reekshoofd Urszula Radwanska (WTA-292). Salden kan in Clermont-Ferrand haar eerste titel van het jaar grijpen.

Salden speelde samen met Eikeri ook de dubbelfinale. Na amper 48 minuten was het Belgisch-Noorse duo met 6-1 en 6-4 te sterk voor Lou Brouleau (WTA D-485) en Ioana Loredana Rosca (WTA D-355). Het is de tweede dubbeltitel van Salden dit jaar, na eerdere winst in Koksijde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden