Home » Grand Slam » Australian Open » Salden knokt zich naar achtste finale van juniorentoernooi Australian Open

Salden knokt zich naar achtste finale van juniorentoernooi Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (ITF-85) blijft uitstekend op dreef op het juniorentoernooi van de Australian Open. In de tweede ronde haalde ze het in een spannende driesetter van de Australische thuisspeelster Destanee Aiava (ITF-68).

De 16-jarige Salden maakte zaterdag een knap grandslamdebuut met een stunt tegen het dertiende reekshoofd. In de tweede ronde moest ze aan de bak tegen de Australische Aiava die van de steun van het thuispubliek kon genieten. Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Onze landgenote begon sterk aan de partij. In de eerste set ging ze twee keer door de opslag van Aiava en greep ze de set na 34 minuten met 6-2. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Salden kreeg zeven breakballen maar kon geen enkel punt benutten. Aiava was echter succesvol en benutte één van haar breakkansen. De Australische hield het overwicht en pakte de tweede set met 6-3 in 41 minuten.

In de derde set maakten Salden en Aiava er een ware spannende thriller van. Het regende breaks, de twee speelster benutten allebei vier breakpunten. Salden redde een matchpunt en keerde terug tot 7-7. Toen forceerde de Limburgse een beslissende break en maakte de match af met 9-7 na een derde set van 1 uur en 20 minuten. De totale partij duurde maarliefst 2 uur en 35 minuten. Op haar Facebookpagina reageerde Salden verheugd op haar nieuwe zege: “Goed gevecht vandaag! één matchpunt gered maar ik vocht terug en won. Woensdag speel ik de derde ronde.” Bekijk hieronder het matchpunt waarmee Salden zich naar de achtste finale mepte!

Yes she did it again

Geplaatst door Christel Hertogs op zondag 24 januari 2016

Salden ontmoet nu in de achtste finales het tweede reekshoofd, de 17-jarige Slovaakse Tereza Mihalikova (ITF-6). Mihalikova had zelf ook drie sets nodig tegen de 18-jarige Spaanse Cristina Bucsa (ITF-70). Ze haalde het met 7-6,4-6 en 6-2. Salden en Mihalikova zullen voor de eerste keer tegen elkaar spelen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS