Home » Geen categorie » Salden knokt zich naar laatste vier in Haskovo

Salden knokt zich naar laatste vier in Haskovo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (ITF-66) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het juniorentoernooi van Haskovo (Grade 2). In het dubbelspel greep ze naast een plaats bij de beste vier duo’s.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na twee overwinningen in twee sets op het Bulgaarse gravel moest Salden het in de kwartfinale opnemen tegen zesde reekshoofd Jodie Anna Burrage (ITF-129). Onze landgenote, zelf als derde geplaatst, moest de eerste set aan de Britse laten: 1-6.

In de tweede set kantelde de wedstrijd in het voordeel van Salden, ze won de set met 6-1 en ging daarna verder op haar elan. Ook de derde set sleepte ze met 6-1 in de wacht. In de halve finale wacht een duel met het Roemeense topreekshoofd Georgia Andreea Craciun (ITF-19). Vorige week trok Craciun in Plovdiv aan het langste eind in de halve finale, en ze won vervolgens het toernooi.

Salden blikt gemotiveerd vooruit op Facebook: “Yes morgen halve finale G2. Ik won vandaag 1-6 6-1 6-1 super gespeeld. Morgen revanche tegen winnaar van vorige week! Dubbel verloren 7-5 6-3 helaas.”

Het dubbeltoernooi zit er op voor Salden. Samen met de Kroatische Lea Boskovic (ITF-92) verloor ze in de kwartfinale met 5-7 en 3-6 van Maryna Chernyshova (ITF-193) en Katsiaryna Yemelyanenka (ITF-294).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER