Home » Geen categorie » Salden met knappe remonte naar kwartfinale in Haskovo

Salden met knappe remonte naar kwartfinale in Haskovo

Salden met knappe remonte naar kwartfinale in Haskovo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (ITF-66) gaat verder op haar elan op het juniorentoernooi van Haskovo in Bulgarije (Grade 2, gravel). Ze knokte zich voorbij de Russische Ekaterina Vishnevskaya (ITF-277) en schaarde zich zo bij de laatste acht.

Op het Bulgaarse graveltoernooi van Haskovo is Salden deze week het derde reekshoofd. In de eerste ronde won ze in sneltempo haar partij. In de tweede ronde moest ze spelen tegen de Russische Vishnevskaya.

De partij begon minder goed voor Salden. Ze kwam in de eerste set op een 4-1-achterstand. De Limburgse zette de situatie echter recht en greep de set met 7-5. In de tweede set maakte Salden knap de partij af met 6-3. In een reactie aan Tennisplaza doet ze het relaas van de match: “Nadat ik achterstond in de eerste set, heb ik goed gevochten en de wedstrijd naar mij toe kunnen trekken.”. Bij de laatste acht wacht een duel met het zesde reekshoofd Jodie Anna Burrage (ITF-129). Het wordt hun tweede ontmoeting, Burrage won vorig jaar hun eerste duel.

In het dubbeltoernooi was Salden ook succesvol. Samen met Lea Boskovic (ITF-92) speelde ze opnieuw tegen de Russische Vishnevskaya, samen met haar landgenote Daria Nazarkina (ITF-145). Het Belgisch-Kroatische duo triomfeerde met 7-5 en 6-1.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws