Home » Grand Slam » Australian Open » Salden na eerste junior grandslamoverwinning: “Ik heb geweend”

Salden na eerste junior grandslamoverwinning: “Ik heb geweend”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (ITF-85) zorgde zaterdag voor een stunt op het juniorentoernooi van de Australian Open door het dertiende reekshoofd, Mai Hontama (ITF-28) uit Japan, met 6-3 en 6-2 huiswaarts te slaan. “Iets wat ik totaal niet had verwacht gezien mijn ongunstige loting”, vertelde ze na afloop in een interview met Tennisplaza België.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Mijn overwinning is echt een verrassing want Hontama staat veel hoger dan ik gerangschikt. Uiteraard wou ik dolgraag winnen, maar ik was de partij voornamelijk begonnen met het idee om gewoon te genieten. Ik wou honderd procent mijn best doen en proberen zo goed mogelijk te spelen onder de omstandigheden en dat lukte vreemdgenoeg echt goed!”

Waar lag volgens jou de sleutel tot je overwinning tegen het dertiende reekshoofd?
“Ik denk dat ik constanter heb gespeeld. Het was sowieso moeilijk spelen door de wind, maar zij maakte redelijk wat fouten en ik speelde relatief goed. Ik was niet top, maar mijn niveau was voldoende om haar te verslaan.”

Wat gaat er door je heen na zo’n wedstrijd?
“Ik was enorm blij en heb zelfs een beetje moeten wenen omdat ik het zo leuk vond! Ik was helemaal overweldigd. (lacht) Het doet ook heel veel deugd om na al dat harde werken te kunnen winnen op zo’n groot toernooi. Dat motiveert énorm!”

Wat heb je the day after gedaan?

“Vandaag (zondag, nvdr.) heb ik getraind en ben ik naar wat wedstrijden gaan kijken. Ik heb Nishikori en Flipkens zien spelen. Graag had ik nog Goffin tegen Federer meegepikt, maar die wedstrijd kwam te laat.”

Wie begeleidt jou in Melbourne?
“Ik ben hier met Kim Clijsters, Maxime Braeckman en twee andere spelers van de Kim Clijsters Academy.”

Je ouders zijn er niet bij?
“Nee, zij konden niet mee. Soms mis ik hen wel, maar ik vind het hier zo leuk dat de tijd heel snel gaat en ik het er niet echt moeilijk mee heb.”

Wat verwacht je van je tweede ronde tegen thuisspeelster Destanee Aiava (ITF-68)?
“Ik probeer geen verwachtingen te koesteren. Alles wat ik win, is meegenomen. Ik ga gewoon opnieuw m’n best doen!”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER