Home » ITF » Salden na opgave op ITF-toernooi Altenkirchen: “Ik heb een lastige blessure”

Salden na opgave op ITF-toernooi Altenkirchen: “Ik heb een lastige blessure”

Salden na opgave op ITF-toernooi Altenkirchen: “Ik heb een lastige blessure”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (WTA-251) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het ITF-toernooi van Altenkirchen (Duitsland, W25). De Belgische gaf geblesseerd op in haar eerste kwalificatieronde.

Salden moest tegen Julia Middendorf (NG) noodgedwongen de handdoek gooien bij aanvang van de tiebreak in de eerste set. Een scheurtje in haar buikspier blijkt de boosdoener.

“Twee weken geleden heb ik deze blessure opgelopen op een toernooi. Na een echo en kiné-begeleiding dacht ik dat ik klaar was om terug wedstrijden te spelen, maar helaas heb ik moeten opgeven omdat ik opnieuw last ondervond”, laat Salden weten via Facebook .

“Het is een lastige blessure die ik goed moet opvolgen. Ik ga opnieuw naar de dokter en een nieuwe echo laten nemen. Mijn volgend toernooi staat volgende week gepland, maar het valt nog af te wachten of ik dat haal.”

Belgentoernooi

Er zijn nog heel wat andere Belgen van de partij in Altenkirchen. Kimberley Zimmermann (WTA-475) overleefde de kwalificaties niet, maar komt wel nog in actie in het dubbelspel. Ysaline Bonaventure (WTA-123), Marie Benoit (WTA-239) en Maryna Zanevska (WTA-258) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van het enkelspel. Bonaventure (WTA D-581) en Benoit (WTA D-234) dubbelen ook samen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws