Home » Grand Slam » Australian Open » Salden naar tweede ronde juniorentoernooi Australian Open

Salden naar tweede ronde juniorentoernooi Australian Open

Salden naar tweede ronde juniorentoernooi Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (ITF-85) heeft knap gedebuteerd op het juniorentoernooi van de Australian Open. Ze versloeg verrassend het dertiende reekshoofd Mai Hontama (ITF-28) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Op het juniorentoernooi van de Australian Open maakt de 16-jarige Salden haar debuut op een grandslam. Ze had geen gemakkelijke loting in de eerste ronde met het dertiende reekshoofd Mai Hontama (ITF-28) uit Japan. Het was hun eerste onderlinge duel.

Salden begon uitstekend aan haar partij. In de eerste set verloor ze twee keer haar opslag maar verzilverde ze zelf ook drie breakpunten. Ze greep de eerste set knap met 6-3. In de tweede set nam de Limburgse duidelijk afstand van haar tegenstandster. Ze imponeerde met een eerste opslagpercentage van 77 procent en benutte opnieuw twee breakballen. Salden behield zelf haar opslag en maakte de match met 6-2 af en verrast zo met een knappe stunt in 59 minuten.

In de tweede ronde moet Salden aan de bak tegen de Australische thuisspeelster Destanee Aiava (ITF-68). Aiava (ITF-68) haalde het met 6-2,3-6 en 6-3 van de Chinese Xiyu Wang (IT-175). Het wordt het eerste duel tussen Salden en Aiava. Op haar Facebookpagina reageerde Salden al verheugd op haar stunt: “Super match gespeeld en enorm genoten van deze ervaring!”, zei ze.

Lara Salden won her first Grand Slam match, well done!! 󾟓🇦󾓬󾮖🏽Seppe Cuypers and Phillis Vanenburg had 2 good practices today, thanks to Kim Clijsters ✌🏼️☀️

Geplaatst door Kim Clijsters Academy op vrijdag 22 januari 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws