Home » Geen categorie » Salden neemt vliegende start in Plovdiv

Salden neemt vliegende start in Plovdiv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (ITF-73) is uitstekend van start gegaan op het juniorentoernooi van Plovdiv in Bulgarije (Grade 2, gravel, outdoor). Ze verloor slechts één spelletje in het enkelspel en knokte zich naar de zege in het dubbelspel. Daardoor staat ze in het enkeltoernooi en het dubbeltoernooi in de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 17-jarige Salden is deze week het derde reekshoofd op het Bulgaarse graveltoernooi van Plovdiv. In de eerste ronde maakte onze landgenote meteen haar favorietenstatus waar. De Wit-Russische Katyarina Paulenka (ITF-367) was haar slachtoffer. Salden, één jaar ouder dan de 16-jarige Paulenka, overklaste haar tegenstandster met 6-1 en 6-0 en tankt zo vertrouwen voor de rest van het toernooi. In de tweede ronde moet de Limburgse aan de bak tegen de Roemeense Iulia Maria Ivascu (ITF-232). Ivascu staat een pak lager dan Salden maar heeft als 18-jarige wel iets meer ervaring.

In het dubbelspel verliep de eerste ronde spannender voor Salden. Samen met de Kroatische Lea Boskovic (ITF-103) is ze het eerste reekshoofd in het dubbeltoernooi maar hun openingsronde liep niet van een leien dakje. Ze haalden het met 6-4,5-7 en 10-4 van het Oekraïense duo Viktoriia Dema (ITF-473) en Angelina Shakhraychuk (ITF-189). In de tweede ronde wacht een duel met het Russische duo Daria Nazarkina (ITF-146) en Ekaterina Vishnevskaya (ITF-270). Salden glunderde alvast met haar knappe begin in Plovdiv: “Won enkel 6-1,6-0, heel goed niveau en won dubbel, 6-4 5-7 10-4, let’s go, morgen!” Bij de jongens is Seppe Cuypers (ITF-98) in Plovdiv. Hij kende geen succes in het enkelspel maar bereikte wel de halve finale in het dubbelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS