Home » Geen categorie » Salden presteert ijzersterk en houdt eer hoog voor België in Wanfercee-Baulet

Salden presteert ijzersterk en houdt eer hoog voor België in Wanfercee-Baulet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Wanfercee-Baulet (België, $ 15 000) heeft Lara Salden (NG) een ijzersterke prestatie neergezet. Ze won zowel in het enkel als in het dubbelspel. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De nog maar 18-jarige Salden won in de tweede ronde van het eerste reekshoofd Britt Geukens (WTA-535) met 6-3 en 6-2. In de kwartfinale neemt Salden het op tegen de Duitse Stephanie Wagner (NG). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Luna Meers (WAT-1167) begon uitstekend tegen de Française Julie Gervais (WTA-1008), maar moest dan de rol lossen. Na een wedstrijd van net geen anderhalf uur moest Meers inpakken met 6-3, 1-6 en 1-6. Ook Mathilde Devits (WTA-1232) kon haar tweede ronde niet winnen. Zij verloor met 6-7 (2) en 1-6 van de Zweedse Anette Munozova (WTA-887).

Dubbelfinale voor Salden en Vanhoutte

Salden (NG) en Chelsea Vanhoutte (WTA D-1203) moesten het in een Belgische halve finale opnemen tegen de zusjes Victoria Smirnova (WTA D-1151) en Anastasia Smirnova (WTA D-1151). Salden en Vanhoutte waren met 6-3 en 6-1 te sterk voor hun tegenstanders. In de finale nemen ze het op tegen Helena Jansen Figueras (NG) en Francisca Jorge (WTA D-878) die het tweede reekshoofd naar huis stuurden.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS