Home » ITF » Salden stopt met professioneel tennis: “Dankzij tennis uitgegroeid tot onafhankelijke vrouw”

Salden stopt met professioneel tennis: “Dankzij tennis uitgegroeid tot onafhankelijke vrouw”

Salden stopt met professioneel tennis: “Dankzij tennis uitgegroeid tot onafhankelijke vrouw”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (WTA-410) won afgelopen weekend het dubbeltoernooi van Koksijde (België, W25), meteen haar laatste wapenfeit als professioneel tennisster. De 23-jarige Limburgse heeft aangekondigd dat ze stopt met het spelen van internationale toernooien.

“Met tennis was het liefde op het eerste gezicht”, opent Salden een verklaring op haar sociale media. “Tennis heeft mij een leven in een andere dimensie doen ontdekken. Tennis heeft mij geleerd hoe ik van een klein meisje met dromen kon uitgroeien tot een sterke onafhankelijke vrouw met ervaring.”

Een beslissing met pijn in het hart

De Belgische neemt de beslissing naar eigen zeggen met “pijn in het hart”. “Ik ben dankbaar voor alles wat tennis mij heeft gegeven en voor alle mensen die door deze geweldige sport in mijn leven zijn gekomen, maar ik moet prioriteit geven aan mijn mentale gezondheid.”

“De afgelopen maanden heb ik enorm gestreden tegen mezelf en mijn gevoelens. De moeilijke beslissing om mijn professionele tenniscarrière te beëindigen, heb ik genomen samen met mijn team en familie. Ik kan niet beschrijven hoeveel steun en liefde ik van hen heb gekregen.”

Coach Maxime Braeckman

De grootste successen boekte Salden met haar coach Maxime Braeckman. “Iemand die ik niet genoeg kan bedanken voor al zijn harde werk, inzet en professionaliteit”, schrijft ze. “Hij heeft mij meer dan een miljoen dingen geleerd in tennis, maar het mooiste is dat hij me de kracht heeft gegeven om meer te zijn dan ik ooit gehad had te kunnen zijn. Nooit heb ik iemand ontmoet die meer in mij geloofde dan hem.”

“Dit is geen einde, maar gewoon een nieuw begin”, besluit Salden haar bericht.

Salden won in haar carrière 6 ITF W15-toernooien en 12 ITF-dubbeltoernooien, met vorig jaar als hoogtepunt het W80-toernooi van Wiesbaden in Duitsland.

Haar hoogste noteringen op de wereldranglijst waren 246 in het enkelspel (in november 2020) en 202 in het dubbelspel (in november 2021).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws