Home » Geen categorie » Salden stunt in Knokke, ook Zimmermann en Devits gaan verder

Salden stunt in Knokke, ook Zimmermann en Devits gaan verder

Salden stunt in Knokke, ook Zimmermann en Devits gaan verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (WTA-NR) heeft voor een stunt gezorgd op de Knokke Zoute Ladies Open 2016 ($ 10 000), ze versloeg zevende reekshoofd Magali Kempen (WTA-678) in de eerste ronde. Ook Kimberley Zimmermann (WTA-598) en Mathilde Devits (WTA-1029) bereikten de tweede ronde.

Salden maakte in Knokke de overstap van het juniorencircuit naar het procircuit. De speelster van de Kim Clijsters Academy vocht een intense driesetter uit met zevende reekshoofd Kempen. De 17-jarige Salden trok met 6-3 1-6 en 7-5 aan het langste eind.

Ook Devits gaat een ronde verder, zij versloeg de Duitse Vivian Wolff (WTA-902) met 6-2 2-6 en 6-3. Zimmermann was met 3-6 6-1 en 6-3 te sterk voor Michaela Boev (WTA-1248) in een Belgisch duel. Vierde reekshoofd Deborah Kerfs (WTA-510) liet zich verrassen door de Braziliaanse Carolina Meligeni Rodrigues Alves (WTA-830) en ook Eliessa Vanlangendock (WTA-952) overleefde de eerste ronde niet. Morgane Michiels (WTA-1028) zet woensdag haar partij verder.

In de tweede ronde strijdt Salden tegen de Argentijnse Carla Lucero (WTA-805) om een plaats in de kwartfinale. Lucky loser Devits ontmoet de Braziliaanse Alves en Zimmermann kijkt Barbara Gatica (WTA-897) in de ogen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws