Lara Salden (WTA-974) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Antalya (Turkije, $ 15 000). In de tweede ronde was ze te sterk voor tweede reekshoofd Margaux Bovy (WTA-620).

Salden is uitstekend op dreef in Turkije, in de eerste ronde was ze met 6-0 en 6-2 te sterk voor thuisspeelster Doga Turkmen (NG). Bovy kende meer moeite in haar eerste wedstrijd, zij versloeg de Roemeense Denise-Antonela Stoica (WTA-1014) met 4-6, 7-6 (2) en 6-2.

In de tweede ronde stonden beide landgenotes tegenover elkaar. Salden won de eerste set met 6-3 en bleef ook daarna druk zetten op haar tegenstandster. Bovy pakte geen enkel spelletje meer en na 1 uur en 14 minuten stond de 6-3 en 6-0 eindstand op het scorebord. In de kwartfinale neemt Salden het op tegen de Russische Yulia Kulikova (WTA-969).

Salden (WTA D-595) en Bovy (WTA D-824) dubbelen ook nog samen. In de eerste ronde hoefden ze niet in actie te komen, ze ontmoeten Dasha Lopatetskaya (NG) en Victoria Mikhaylova (NG) in de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.