Home » Geen categorie » Salman en Geens naar kwartfinale in Hammamet

Salman en Geens naar kwartfinale in Hammamet

Salman en Geens naar kwartfinale in Hammamet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Omar Salman (ATP-573) en Clement Geens (ATP-404) hebben de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Hammamet in Tunesië (Gravel, $ 10 000). Salman stuntte tegen het tweede reekshoofd, terwijl Geens triomfeerde in een spannende driesetter.

Salman en Geens zijn goed op dreef op het Tunesische gravel van Hammamet. Salman had in de tweede ronde een lastige klus tegen het tweede reekshoofd, de Argentijn Hernan Casanova (ATP-338). De pas 20-jarige Belg verraste echter Casanova en was de sterkste met twee keer 6-4. In de kwartfinale speelt hij tegen de Oekraïner Filipp Kekercheni (ATP-1108) die op zijn beurt het achtste reekshoofd uitschakelde.

In de andere tabelhelft knokte Geens zich naar de laatste acht. Het derde reekshoofd startte als topfavoriet tegen de Braziliaan Augusto Laranja (ATP-1185). Geens verloor de eerste set met 6-4 maar kwam daarna langszij met 6-3. In de derde set werd het een ware thriller. Onze landgenoot kwam eerst op een break voorsprong maar Laranja keerde terug naar 5-5. Toen forceerde Geens echter een tweede break en maakte hij de partij met 7-5 af na een strijd van bijna drie uur. In de kwartfinale volgt een duel met zesde reekshoofd Gianni Mina (ATP-489).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws