Home » Geen categorie » Salman en Geens vlot naar kwartfinale in Tunesië

Salman en Geens vlot naar kwartfinale in Tunesië

Salman en Geens vlot naar kwartfinale in Tunesië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Omar Salman (ATP-644) en Clément Geens (ATP-390) zijn sterk bezig op het Futures-toernooi in Hammamet ($10 000, Tunesië). Ze plaatsten zich allebei in twee sets voor de kwartfinale.

De 19-jarige Salman kreeg een wildcard van de organisatie in Tunesië en ging in de eerste ronde met 6-4, 6-3 voorbij de Australiër Dan Dowson (ATP-1164). In de tweede ronde ging Salman verder op zijn elan. De beloftevolle Belg klopte de Portugese ex-top 100-speler Fred Gil (ATP-734). Salman triomfeerde in de eerste set met 6-2. In de tweede set kwam hij op een 5-2-achterstand maar ging hij daarna met een knappe remonte naar 7-5. In de kwartfinale wacht een zware klus tegen topreekshoofd Miljan Zekic (ATP-243).

De 20-jarige Geens is als zesde reekshoofd goed op dreef in Tunesië. Hij won zijn eerste ronde in drie sets en trof in zijn volgende partij een wildcard, Cristian Carli (ATP-1001) uit Italië. Geens begon dramatisch aan de partij. Hij kwam op een 1-5-achterstand in de eerste set maar keerde nog knap terug. Hij won zes games op rij en greep de set met 7-5. In de tweede set liet Geens geen enkel spelletje meer liggen. Met twaalf games op rij ging hij naar 6-0. Bij de laatste acht speelt hij een clash tegen het tweede reekshoofd, de Spanjaard Oriol Roca Batalla (ATP-246).

Clément Geens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Clément Geens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws