Omar Salman (ATP-836) is goed begonnen op het ITF-toernooi van Djerba (Tunesië, $ 15 000), hij klopte het zesde reekshoofd. Germain Gigounon (ATP-884) volgde het goede voorbeeld op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000). 

In het Tunesische Djerba moest Salman het in de openingsronde opnemen tegen de Fransman Maxime Tabatruong (ATP-475). De Belg kwam het eerst op voorsprong in de wedstrijd door de eerste manche met 6-4 binnen te halen. Na een nipt verloren tweede set stelde Salman orde op zaken. De Belg won met 6-4, 6-7 (5) en 6-2. In de volgende ronde komt hij uit tegen Alberto Romero De Avila Senise (ATP-890). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Gigounon versloeg in zijn eerste ronde in Sharm El Sheikh ook het zesde reekshoofd, Benjamin Lock (ATP-464) uit Zimbabwe. De Belg moest knokken voor de overwinning maar kon na iets meer dan twee uur de 6-3, 7-6 (3) overwinning binnenhalen. In de tweede ronde speelt hij tegen Joy Vigani (NG) of Domagoj Biljesko (ATP-770).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.