Home » Geen categorie » Sampras: “Djokovic kan zestien of zeventien Grand Slams winnen”

Sampras: “Djokovic kan zestien of zeventien Grand Slams winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voormalig nummer 1 van de wereld Pete Sampras is ervan overtuigd dat Novak Djokovic (ATP-1) meer grandslamtitels dan hem kan binnenhalen in zijn carrière. Sampras won veertien titels, Djokovic zit aan elf.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Djokovic is 28. Als hij gezond blijft en zijn huidig niveau kan aanhouden, kan hij de komende drie à vier jaar zestien of zeventien Grand SLams winnen”, voorspelt Sampras.

Dat Rafael Nadal zijn aantal titels zou evenaren en z’n Roger Federer z’n record zelfs kon verbreken, zag Sampras naar eigen zeggen niet aankomen. “En dat in één en dezelfde generatie, dat is onwaarschijnlijk”, aldus de Amerikaan. “Maar de beste twee spelers ter wereld? Dat zijn Federer en Djokovic. Federer is 34 en doet nog steeds mee voor grandslamtitels, wie doet hem dat na?”

Sampras wil Nadal nog niet afschrijven, maar vindt wel dat het spel van de Spanjaard opnieuw beter moet. “Nadal speelt te veel korte ballen. Hij is niet agressief genoeg. Of hij ooit nog zijn oude niveau zal halen? Ik denk het wel, hij is te goed.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER