Home » Geen categorie » Sander Gillé naar finale in Oslo

Sander Gillé naar finale in Oslo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP-948) heeft zich geplaatst voor de finale van het Futurestoernooi van Oslo ($ 10.000). Hij haalde het na een spannende driesetter van de Fransman Antoine Escoffier (ATP-444).

Gillé startte sterk tegen het vierde reekshoofd en won de eerste set met 6-3. In de tweede set nam de Fransman de bovenhand met 6-2. In de beslissende set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Escoffier nam al snel de leiding en kreeg enkele matchballen, die hij niet kon verzilveren. Onze landgenoot trok uiteindelijk aan het langste eind na bijna drie uur tennissen en won de tiebreak met 8-6.

In de finale treft Gillé de 18-jarige Carl Soderlund (ATP-1120) uit Zweden. Hij klopte het vijfde reekshoofd Duje Kekez (ATP-549) uit Kroatië in drie sets. Gillé en Soderlund spelen morgen allebei hun eerste enkelfinale.

In het dubbelspel plaatste Gille zich gisteren reeds voor de finale. Samen met Joran Vliegen klopten ze het Zweedse duo Sekulic en Soderlund met 6-2 en 7-6 (4). Om 16u30 nemen Gillé en Vliegen het in de finale op tegen de broers Sabanov uit Kroatië. Vorige week wonnen onze landgenoten in drie spannende sets (6-7(4) 7-6(5) 10-8) van de broers.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS