Home » Nieuws » Scherpe kritiek op Adria Tour na positieve coronatest Dimitrov

Scherpe kritiek op Adria Tour na positieve coronatest Dimitrov

Scherpe kritiek op Adria Tour na positieve coronatest Dimitrov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de positieve coronatest van deelnemer Grigor Dimitrov krijgt de organisatie van de Adria Tour bakken kritiek over zich heen. De organisatie probeert zich in een mededeling te verantwoorden en zal alle personen testen die in nauw contact met Dimitrov waren.

Nadat de Bulgaar Dimitrov bekendmaakte dat hij positief testte op COVID-19, werd de finale van dit weekend afgelast. De organisatie reageert met een mededeling op de positieve test van Dimitrov: “Uit voorzorg en om de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers te beschermen, hebben de organisatoren van de Adria Tour besloten om de finale van vanavond (tussen Novak Djokovic en Andrey Rublev, n.v.d.r.) en het concert van Peter Graso te annuleren.”

Vervolgens zegt de organisatie in de mededeling dat ze “altijd strikt de epidemologische maatregelen heeft opgevolgd die golden in de landen waar de Adria Tour plaatsvond. Niemand van de organisatie en van de personen die nauw contact met Dimitrov hadden, had symptomen.”

Iedereen die in nauw contact met Dimitrov was, zal getest worden op Covid-19, laat de organisatie weten: “We zijn in nauw overleg met de gezondheidsautoriteiten om ervoor te zorgen dat alle personen die in nauw contact met Dimitrov waren, getest zullen worden.”

De organisatie besluit haar mededeling met de boodschap dat voor haar “de gezondheid van de deelnemers en de bezoekers op de eerste plaats komt”.

De mededeling van de Adria Tour staat in schril contrast met de realiteit. Van fysieke afstand tussen de spelers en de bezoekers was immers helemaal geen sprake terwijl het coronavirus zich gemakkelijk verspreidt via fysiek contact. De beelden van een feestje met de spelers keren nu als een boemerang terug. Op Twitter bekritiseert onder andere journalist Ben Rothenberg de organisatie.

Verder bekritiseren tennissers Sachia Vickery, Alizé Cornet en Noah Rubin het gebrek aan voldoende gezondheidsmaatregelen op de Adria Tour.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws