Francesca Schiavone (WTA-92) zet dan toch geen punt achter haar carrière. De 37-jarige Italiaanse doet er nog een extra jaartje bij.

Schiavone maakte begin 2017 bekend dat het haar laatste seizoen zou zijn, maar vorige maand zette ze de deur alweer op een kier. Gisteren onthulde de Italiaanse dat ze er toch nog een extra jaartje bijdoet. “Het is met de grootste passie en motivatie dat ik me zal klaarstomen voor een nieuw tennisseizoen.”

“Het is waar dat leeftijd geen enkele droom zal kunnen starten of beëindigen. Geïnspireerd door Roger Federer, Serena Williams en Venus Williams én door het plezier dat deze sport me geeft, zal ik terug opnieuw beginnen trainen en me inschrijven voor de Australian Open”, aldus Schiavone op Instagram.

Schiavone, intussen het nummer 92 van de wereld, boekte in 2010 haar mooiste zege uit haar carrière. Ze won Roland Garros. Één jaar later prijkte ze op plaats vier op de WTA-ranking, haar hoogste notering ooit. Tot nog toe heeft ze zeven WTA-titels op haar palmares staan.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be