Home » Geen categorie » Schiavone verovert achtste WTA-titel in Bogotá

Schiavone verovert achtste WTA-titel in Bogotá

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Francesca Schiavone (WTA-168) heeft het graveltoernooi van Bogotá in Colombia (Gravel, $ 250 000) op haar naam geschreven. Voor de 36-jarige Italiaanse is het haar achtste WTA-titel.

De 36-jarige Schiavone is bezig aan haar laatste tennisseizoen. De ex-nummer vier en voormalige Roland Garroswinnares zakte ondertussen naar het nummer 168 en moest daarom een wildcard krijgen van de organisatoren van het Colombiaanse toernooi in Bogotá.

De Italiaanse toonde op het gravel van Bogotá dat ze nog niet versleten is en nog veel kan schitteren in haar laatste seizoen. Op weg naar de finale klopte ze maar liefst drie reekshoofden: eerste reekshoofd Kiki Bertens (WTA-20), derde reekshoofd Johanna Larsson (WTA-57) en zesde reekshoofd Patricia Maria Tig (WTA-83). In de finale triomfeerde Schiavone met 6-4 en 7-5 tegen het Spaanse vierde reekshoofd Lara Arruabarrena (WTA-65).

Op het on-court-interview en op de persconferentie reageerde Schiavone heel tevreden met haar achtste WTA-titel. “Ik ben heel gelukkig en emotioneel. Vandaag was een rampmatch maar winnen was het belangrijkste. Bij deze overwinning denk ik terug aan mijn titel op Roland Garros (in 2010, nvdr.). Ik speelde altijd al goed op gravel maar het was lang geleden dat ik nog eens een titel pakte.”

De zege in de finale van Bogotá betekende ook een speciale mijlpaal voor Schiavone. Het was de 600e overwinning uit haar carrière. Dankzij de titel komt ze volgende week opnieuw dichtbij de top honderd, rond nummer 104. De Italiaanse kreeg op Twitter felicitaties van collega-tennissers.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER