Home » Davis Cup » Schitterende Darcis brengt België op 2-0-voorsprong

Schitterende Darcis brengt België op 2-0-voorsprong

Schitterende Darcis brengt België op 2-0-voorsprong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-103) heeft België op een 2-0-voorsprong gebracht in het Davis Cup-duel tegen Brazilië. Hij vocht zich in een viersetter voorbij Thomaz Bellucci (ATP-79).

David Goffin (ATP-14) bracht België met een knappe zege op een 1-0-voorsprong in het Davis Cup-duel tegen Brazilië. Na Goffin-Monteiro, betraden Darcis en Bellucci het Oostendse terrein. De twee tennissers speelden voor het eerst tegen elkaar. De ervaren Darcis startte als underdog tegen de hoger geklasseerde Bellucci maar tankte recent wel vertrouwen op het Challengercircuit.

De eerste set begon vol suspense. Bellucci serveerde sterk en ging bij 3-2 door Darcis’ opslag. The Shark brak met veel wilskracht echter meteen terug. In de rest van de set behielden beide spelers hun opslag en beslechtte een tiebreak de set. Daarin was Bellucci nipt de sterkste met 7-5.

Darcis greep zijn kans in de tweede set. Bij 2-1 maakt de Luikenaar het Bellucci knap lastig op zijn opslag en benut hij de vijfde (!) breakbal. Hierna geraakt Darcis echt op kruissnelheid en breakt hij een tweede keer bij 4-1. Met de steun van het publiek rondt hij de set mooi af met 6-1!

De Belgische nummer twee begint set drie meteen perfect met een nieuwe break. Darcis bleef uitstekend spelen en verzilverde een tweede breakpunt bij 4-2. Bellucci brak eerst terug maar daarna pakte Darcis wel de derde set op de opslag van de Braziliaan: 6-3!

In de vierde set maakten Darcis en Bellucci er een zenuwslopende strijd van. Bij een 2-1-voorsprong kreeg Darcis zes breakpunten maar werkte Bellucci alle breakballen weg. Een spelletje later redde Darcis op zijn beurt twee breakpunten. Darcis bleef knokken en ging deze keer wel door Bellucci’s opslag. De 32-jarige Belg hield stand en maakte de partij af met 6-3 in de vierde set. België komt hierdoor op een 2-0-voorsprong in het Davis Cup-duel tegen Brazilië!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws