Home » Geen categorie » Schnyder verliest bij comeback

Schnyder verliest bij comeback

Schnyder verliest bij comeback

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Zwitserse Patty Schnyder (NR) maakte deze week haar comeback op het ITF-toernooi van Darmstadt (Duitsland, $ 25 000) en verloor er haar eerste wedstrijd in drie sets.

Het was ruim vier jaar geleden dat Schnyder nog een officiële tenniswedstrijd had afgewerkt. In Darmstadt, waar ze van de organisatie een uitnodiging had gekregen, ontmoette ze in de eerste ronde Sofiya Kovalets (WTA-422) uit Oekraïne. De wedstrijd draaide uit op een heuse thriller en hoewel de Zwitserse de partij kon uitserveren bij 5-3 in de derde set, verloor ze alsnog met 7-5, 4-6 en 7-5.

“In de eerste set speelde ik niet echt geweldig en was ik wat zenuwachtig”, gaf de 36-jarige Schnyder na afloop toe. “Maar uiteraard speelde het gebrek aan matchritme ook wel in mijn nadeel.”

“Waarom ik een comeback maak? Daar is eigenlijk niet echt een specifieke reden voor. Ik wil mij gewoon amuseren en sterkere tegenstanders ontmoeten. Ik hou van competitie en ben de voorbije jaren eigenlijk altijd blijven tennissen. Ik voel mij hélemaal niet te oud. Ik ben fit en wil uitgedaagd worden.”

Schnyder zette in mei 2011, na haar uitschakeling in de eerste ronde op Roland Garros, een punt achter haar professionele tenniscarrière. In 2005 bereikte ze de zevende plek op de wereldranglijst.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws