Home » Geen categorie » Scholsen in halve eindstrijd in Tel-Aviv

Scholsen in halve eindstrijd in Tel-Aviv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Hélène Scholsen (WTA-785) heeft zich in Istraël, in Tel-Aviv, geplaatst voor de halve finales van het plaatselijke ITF-toernooi ($ 10 000). In het dubbelspel werd ze uitgeschakeld door de derde reekshoofden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Scholsen, 19, verloor als zevende reekshoofd in de eerste tweede rondes geen set en dat leek aanvankelijk ook niet te gaan gebeuren in haar kwartfinale tegen de Zwitserse kwalificatiespeelster Leonie Kung (NR). De amper 14-jarige Kung kwam er in de eerste set niet echt aan te pas en kreeg een 2-6 om haar oren.

In de tweede set ging de Zwitserse echter een pak beter mee. Bij 5-5 kon ze zelfs nog wat extra en zo forceerde ze Scholsen een derde set te spelen: 5-7. Ook in die laatste manche bleef het spannend tot op het eind. In de beslissende tiebreak was het uiteindelijk toch de Belgische die de partij op ervaring naar zich toe kon trekken. Met 7-3 plaatse ze zich voor een halve finale tegen zesde reekshoofd Ofri Lankri (WTA-684).

In het dubbelspel is het toernooi voorbij voor Scholsen. In de halve finales verloor ze aan de zijde van Valeria Nikolaev, samen aangeduid als tweede reekshoofden, van de derde reekshoofden. Het werd 1-6 en 2-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS