Home » Geen categorie » Scholsen knokt zich ronde verder in Braunschweig, Zimmermann out

Scholsen knokt zich ronde verder in Braunschweig, Zimmermann out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Braunschweig (Duitsland, $ 25 000) heeft Hélène Scholsen (WTA-427) zich na een moeilijke partij kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Voor Kimberley Zimmermann (WTA-353) zit het toernooi erop. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Scholsen moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse Lisa Matviyenko (WTA-462). De Belgische mistte haar start tegen de Duitse. Ze stond al snel 2-6 in het krijt. Scholsen herpakte zich en won de volgende twee manches met 7-5 en 7-5 na meer dan drie uur tennis. In de volgende ronde komt ze uit tegen de Française Fiona Ferro (WTA-257). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Voor Zimmermann zit het toernooi er al na de eerste ronde op. De Belgische had een off-day en verloor na net geen anderhalf uur wedstrijd van Vivian Heisen (WTA-349). Zimmermann kon negen breakkansen bij elkaar spelen, maar geen enkele verzilveren. De setstanden waren 3-6 en 0-6.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER