Home » Geen categorie » Scholsen naar tweede ronde in Tunesië

Scholsen naar tweede ronde in Tunesië

Scholsen naar tweede ronde in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hélène Scholsen (WTA-1 043) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000). Ze rekende in twee sets af met de Hongaarse Csilla Argyelan (WTA-500).

Scholsen is aan haar derde week in Tunesië bezig en net als vorige week staat ze in de tweede ronde. De 19-jarige komt uit de kwalificaties en had het niet getroffen met de loting. Haar opponente staat meer dan 500 plaatsen hoger op de wereldranglijst, maar dat was niet te merken in deze wedstrijd. De eerste set was spannend en een tiebreak moest de beslissing brengen. De Belgische trok uiteindelijk aan het langste eind. In set twee stoomde Scholsen al snel naar de overwinning en haalde het met 7-6(5) en 6-2.

In de volgende ronde zal Scholsen het vermoedelijk opnemen tegen een andere Belgische, Marie Benoit (WTA-472). Achtste reekshoofd Benoit speelt in de eerste ronde tegen de Georgische Mariam Bolkvadze (WTA-698).

De derde Belgische op dit toernooi is Déborah Kerfs (WTA-662). Zij speelt tegen zesde reekshoofd Michika Ozeki (WTA-438) uit Japan.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws