Home » ATP » Schwartzman en Thiem pronken met ATP-titels

Schwartzman en Thiem pronken met ATP-titels

Schwartzman en Thiem pronken met ATP-titels

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Diego Schwartzman (ATP-27) en Dominic Thiem (ATP-4) hebben een succesvolle tennisweek achter de rug. Thiem triomfeerde voor zijn thuispubliek in het Oostenrijkse Kitzbühel (Gravel, ATP 250), terwijl Schwartzman zijn eerste ATP-titel op hardcourt binnenhaalde in het Mexicaanse Los Cabos (ATP 250).

De kleine Argentijn Schwartzman was de sterkste op het ATP-toernooi van Los Cabos. In de beslissende finale moest hij wel knokken voor de zege. Na 1 uur en 42 minuten ging Schwartzman voorbij de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-28) met 7-6 en 6-3. Schwartzman wint met deze titel het derde ATP-toernooi uit zijn carrière.

De Argentijn was heel blij met zijn eerste ATP-titel op hardcourt: “Dit voelt heel goed want dit geeft me veel vertrouwen voor de volgende toernooien. Het was heel belangrijk voor mij om hier grote matchen te winnen tegen grote spelers. Deze titel is de kers op de taart voor mij!”

De Oostenrijkse nummer vier Thiem veroverde al de veertiende ATP-titel uit zijn tennisloopbaan. In de finale in het Oostenrijkse Kitzbühel stelde hij zijn fans niet teleur. Thiem haalde het in zijn “thuismatch” met 7-6 en 6-1 van de Spanjaard Alberto Ramos-Vinolas (ATP-69).

Een emotionele Thiem was opgetogen met zijn nieuwe titel: “Dit is zeker al een van de mooiste momenten uit mijn tenniscarrière. Het was een van de meest emotionele momenten omdat ik een speciale connectie heb met Kitzbühel. Hier speelde ik als zesjarige voor het eerste op het mega-centre court. Ik heb het toernooi vele keren bekeken. Ik kreeg hier ook mijn eerste wildcard. Het is dan ook fantastisch dat ik hier als kampioen kan eindigen. Ik heb vandaag een groot doel uit mijn kindertijd bereikt!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws