Home » Geen categorie » Schwartzman en Tiafoe grijpen primeur

Schwartzman en Tiafoe grijpen primeur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het was een week van de eerste keren voor Diego Schwartzman (ATP-18) en Frances Tiafoe (ATP-61). De Argentijn haalde zijn eerste ATP 500-titel binnen terwijl Tiafoe zijn eerste ATP-titel won.

De 25-jarige Argentijn stond voor de vierde keer in zijn carrière in de finale van een ATP-toernooi, maar het was de eerste keer dat hij voor de titel streed op een ATP 500-toernooi. In de finale van de Rio Open in Rio de Janeiro (Brazilië, $ 1 842 475) won Schwartzman van Fernando Verdasco (ATP-27) met 6-2 6-3. Dankzij zijn tweede toernooizege stijgt de tweemalige finalist op de European Open vijf posities naar de achttiende plaats, zijn hoogste ranking ooit.

De 20-jarige Tiafoe heeft ook een primeur beet: hij pakte voor het eerst in zijn carrière de titel op een ATP-toernooi. Dit was trouwens de eerste keer dat hij de finale haalde. Onderweg naar de finale op het ATP-toernooi van Delray Beach (Verenigde Staten, $ 622 675) versloeg hij Juan Martin del Potro (ATP-9), en zijn mede jonge wolven Hyeon Chung (ATP-29) en Denis Shapovalov (ATP-45). In de finale versloeg hij Peter Gojowczyk (ATP-51) met 6-1, 6-4. Tiafoe komt dicht bij zijn hoogste notering dankzij 30 plaatsen winst naar de 61ste positie.

 

koen

koen

MEER NIEUWS