Home » European Open » Schwartzman voorbij Amerikaanse verrassing naar halve finale European Open

Schwartzman voorbij Amerikaanse verrassing naar halve finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-14) heeft de halve finale bereikt op de European Open (Antwerpen, ATP 250). De Argentijn won in twee sets van de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP-79).

In de derde kwartfinale nam tweede reekshoofd Schwartzman het op tegen de Amerikaanse  kwalificatiespeler Nakashima. De Argentijn ging in een spannende wedstrijd voorbij Andy Murray (ATP-172), terwijl Next Gen-talent Nakashima zesde reekshoofd en European Openfinalist van 2020 Alex De Minaur (ATP-26) en Henri Laaksonen (ATP-99) versloeg op de hoofdtabel.

Schwartzman en Nakshima hielden elkaar in een spannende eerste set in evenwicht. Een sterk serverende Nakashima toonde zijn potentieel als jong talent en plezierde het publiek met aces en mooie winners. Schwartzman ging bij 4-4 wel door de opslag van Nakshima en pakte vervolgens de set met 6-4 na 53 minuten.

In de tweede set profiteerde Schwartzman van enkele foutjes van Nakashima en ging hierdoor meteen door de opslag van zijn opponent. Het tweede reekshoofd won heel gemakkelijk zijn opslagspellen en breakte een tweede keer bij 3-1. Bij 5-2 maakte Schwartzman de partij af op zijn tweede matchbal. Hiermee won hij de match met 6-4 en 6-2 na 1 uur en 33 minuten. De Argentijn zette een indrukwekkende prestatie neer door op zijn opslag slechts zeven puntjes te verliezen tijdens de partij.

Schwartzman treft in de halve finale de winnaar van het duel tussen de Amerikaanse kwalificatiespeler Jenson Brooksby (ATP-70) en de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-44). De Argentijn kan zich zaterdag plaatsen voor een derde European Openfinale, na eerdere finales in 2016 en 2017. In 2018 strandde hij in de halve finale in Antwerpen.

Op de persconferentie achteraf verklaarde Schwartzman waarom hij zo vaak goed speelt in Antwerpen: “Ik houd van de stad en van het eten hier. Ik ken ook veel mensen van de organisatie omdat dit dezelfde organisatie is als bij het toernooi van Buenos Aires. Ik geniet ook van mijn vrije tijd hier. Ik speelde al vaak goed hier. Ik had al goede matchen hier maar helaas heb ik de titel nog niet kunnen winnen.”

De Argentijn had het ook over zijn sterke opslag: “Gisteren serveerde ik ook al sterk tegen Murray en vandaag had ik opnieuw een sterke opslag. Mijn tegenstander kon vandaag geen antwoord vinden op mijn service.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS