Home » Grand Slam » Schwartzman wint slijtageslag tegen Thiem en staat voor het eerst in halve finale

Schwartzman wint slijtageslag tegen Thiem en staat voor het eerst in halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Diego Schwartzman (ATP-14) heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een Grand Slam bereikt. De Argentijn rekende op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) af met US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP-3).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Schwartzman en Thiem zijn goed bevriend, maar op Court Philippe-Chatrier gaven ze elkaar geen duimbreed toe. De eerste set ging met 7-6 (1) naar Schwartzman, maar Thiem kwam met 5-7 langszij. Set drie was een dubbeltje op zijn kant, maar de Oostenrijker pakte de tiebreak met 6-7 (6).

Thiem liep 0-2 uit in de vierde set, maar Schwartzman ging op én over zijn tegenstander naar 5-3. Maar de Argentijn kon evenmin de voorsprong vasthouden, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-6 (5) naar Schwartzman.

In de vijfde set begon de vermoeidheid zwaar te wegen voor Thiem, die in de vorige ronde ook vijf sets overleefde. Schwartzman drukte door en haalde met 6-2 het laken naar zich toe. De Argentijn staat voor het eerst in de halve finale, waarin hij het opneemt tegen Rafael Nadal (ATP-2) of Jannik Sinner (ATP-75).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS