Home » Billie Jean King Cup » Selectie Fed Cup bekend

Selectie Fed Cup bekend

Selectie Fed Cup bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ann Devries heeft dinsdag haar selectie voor het Fed Cup-duel tegen Zwitserland bekendgemaakt. Verassingen vielen er daarbij niet te noteren.

Nadat verlies tegen Japan vorig jaar er voor zorgde dat het Belgische Fed Cup-team degradeerde naar de tweede wereldgroep, zijn onze Belgische dames – op dit moment negende op de landenranglijst – gemotiveerd om dit jaar terug te promoveren. Daarvoor moeten ze echter eerst voorbij Zwitserland. Op 9 en 10 februari zakt de Belgische delegatie dan ook af naar Bern waar ze de driekleur zullen verdedigen.

Voor dat duel selecteerde kapitein Ann Devries Yanina Wickmayer (WTA-22), Kirsten Flipkens (WTA-32), Alison Van Uytvanck (WTA-204) en Ysaline Bonaventure (WTA-398). An-Sophie Mestach (WTA-364) moet met een blessure noodgedwongen thuisblijven.

In eerste instantie waren er nog vraagtekens rond de deelname van Wickmayer en Flipkens. Dit Fed Cup-duel vindt namelijk plaats op gravel in Zwitserland, en dat in het weekend voor het belangrijke toernooi van Doha (premier; $ 2 369 000) dat op hardcourt gespeeld wordt. De Belgische primussen van het vrouwentennis lieten zich eerder dan ook al ontvallen dat deelname aan de Fed Cup niet de beste voorbereiding zou zijn, maar besloten nu dus toch deel te nemen. An Devries is dan ook in haar nopjes met hun toezeggingen: “Het is zeer goed nieuws dat Yanina en Kirsten (…) de kleuren van ons land zullen verdedigen. Met deze ploeg beschikken we over twee topspeelsters die bovendien in zeer goede vorm zijn.”

Zwitserland – dat veertiende op de ranglijst voor landen staat – heeft zijn selectie nog niet officieel bekendgemaakt, maar rekent waarschijnlijk op Romina Oprandi (WTA-67) en Stefanie Voegele (WTA-100) als zijn speerpunten. Daartegen zou België niet echt veel problemen mogen ondervinden, zo denkt ook An Devries: “Mits een goede aanpassing aan de gravelcourt moet het lukken om België in Zwitserland te kwalificeren voor de Play-Offs van de wereldgroep. (…) We zijn dan ook ambitieus en gemotiveerd om met dit team opnieuw terug te keren naar de Wereldgroep”.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws