Home » ATP » Sensatie in Londen: ongelooflijke remontada van Nadal

Sensatie in Londen: ongelooflijke remontada van Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de ATP Finals in Londen heeft Rafael Nadal (ATP-1) zijn tweede groepswedstrijd gewonnen. De Spanjaard kroop door het oog van de naald tegen Daniil Medvedev (ATP-4).

Nadal en Medvedev vochten een spannend duel uit in de Londense O2 Arena. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (3) naar Medvedev.

Nadal liet zich niet zomaar opzij zetten, hij sloeg al snel een kloofje en won de tweede set met 6-3. In de derde set voerde Medvedev de druk op, de Rus liep meteen 0-4 uit. Bij 1-5 kreeg hij een matchpunt op de service van Nadal, maar de Spanjaard redde knap en ging daarna door de opslag van Medvedev. De Rus bezweek onder de druk, maar kon nog een tiebreak uit de brand slepen. Nadal loste zijn prooi niet en won de tiebreak met 7-6 (4).

“Vandaag had ik één kans op duizend om deze partij nog te winnen, maar het lukte. Bij 3-5 in de derde set begon ik erin te geloven, ik had één break ongedaan gemaakt dus die tweede moest ook lukken. Mijn ervaring en mijn liefde voor het tennis zorgden ervoor dat ik de motivatie had om te winnen. Bedankt alle fans voor jullie steun”, zei Nadal na afloop.

Vanavond neemt Stefanos Tsitsipas (ATP-6) het op tegen Alexander Zverev (ATP-7), beide spelers wonnen hun eerste groepsduel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS