Home » ATP » Sensatie in Rome na uitschakeling Nadal: “Ik ga geen excuses zoeken”

Sensatie in Rome na uitschakeling Nadal: “Ik ga geen excuses zoeken”

Sensatie in Rome na uitschakeling Nadal: “Ik ga geen excuses zoeken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-2) zal het toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1 000) dit jaar niet voor de tiende keer winnen. De Spanjaard liet zich verrassen in de kwartfinale.

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-15) had al negen keer op rij van Nadal verloren, maar had gisteren zijn revanche beet: 6-2 en 7-5 na 2 uur en 4 minuten wedstrijd. Schwartzman speelde de wedstrijd van zijn leven, hij sloeg maar liefst 31 winners tegenover zeventien ongedwongen fouten. Nadal maakte op zijn beurt dertig ongedwongen fouten.

“Dit was mijn beste wedstrijd ooit, zonder twijfel”, glunderde een dolgelukkige Schwartzman na afloop. “Ik heb al enkele keren tegen de Big Three gespeeld, maar ik kon nooit van hen winnen… tot vandaag. Ik ben super blij.”

Geen excuses

Nadal wou zich na afloop niet verstoppen achter excuses. “Daar is het nu niet het moment voor”, aldus de Spanjaard, “ik was gewoon niet goed genoeg.”

“Nu moet ik nadenken over hoe ik beter kan doen. Het was niet mijn nacht en Diego speelde een geweldige wedstrijd. Dingen als dit gebeuren. Na een heel lange pauze heb ik twee goede en één slechte wedstrijd gespeeld. Het is wat het is. Ik wil Diego feliciteren en ik ga terug aan het werk.”

In zijn halve finale wacht Schwartzman de Canadees Denis Shapovalov (ATP-14).

Tweets van de wedstrijd

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws