Home » ATP » Sensatie op dag 1: Titelverdediger European Open onderuit in kwalificaties

Sensatie op dag 1: Titelverdediger European Open onderuit in kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De titelverdediger van de European Open moet na de eerste kwalificatieronde al zijn koffers pakken. De Brit Kyle Edmund (ATP-42) verloor in drie spannende sets tegen de Slovaak Norbert Gombos (ATP-119).

Het is zover! De vierde editie van de European Open in Antwerpen is van start gedaan. Op de eerste dag kwam meteen de Britse titelverdediger Edmund in actie. Hij kreeg een wildcard voor de kwalificaties en trof als eerste horde de Slovaak Gombos.

Onder het oog van talrijk opgekomen toeschouwers schoot Gombos het beste uit de startblokken. Met aanvallend tennis zette de Slovaak meteen druk op de opslag van Edmund. Gombos benutte een breakbal en liet zijn voorsprong niet meer los. Met 6-4 pakte hij verrassend de eerste set.

Spannende strijd

In de tweede set vochten de twee spelers een spannende strijd uit. Edmund kreeg als enige een breakpunt maar kon het niet benutten. In de beslissende tiebreak kwam de titelverdediger op een 5-2-voorsprong maar liet zijn tegenstander terugkomen. Gombos kreeg zelfs een matchbal bij 6-5 maar Edmund keerde terug en greep de tiebreak met 8-6.

De beslissende derde set begon met een lang eerste game. Edmund ging met een derde breakbal voor het eerst door Gombos’ opslag. De vreugde was echter van korte duur want de Slovaak brak meteen terug. Bij 4-3 verzilverde Gombos opnieuw een breakpunt en mocht hij serveren voor de match. De Slovaak bleef kalm en maakte de partij af.

 

Edmund moet zo al na de kwalificaties naar huis. Vorig jaar pakte hij in Antwerpen zijn eerste ATP-titel na een zege in de finale tegen Gael Monfils (ATP-11). In de tweede kwalificatieronde moet Gombos spelen tegen de Duitser Yannick Maden (ATP-121).

 

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Doe mee aan onze wedstrijd om tickets voor woensdag te winnen! Of klik hier om voor de andere dagen tickets te bemachtigen![/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS