Home » Geen categorie » Sensatie: Wickmayer wipt het nummer 24 van de wereld in Guangzhou

Sensatie: Wickmayer wipt het nummer 24 van de wereld in Guangzhou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Guangzhou (China, $ 250 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-116) in de tweede ronde voor een heuse stunt gezorgd. Onze landgenote klopte in twee sets het eerste reekshoofd Shuai Peng (WTA-24), 6-4 6-4.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Peng staat bijna honderd plaatsen hoger op de wereldranglijst, maar daar was op de baan niets van te merken. De 31-jarige Chinese leverde snel haar opslag in en kon haar mogelijkheden zelf niet benutten. Wickmayer werkte vijf breakkansen weg en haalde de eerste set binnen met 6-4.

Ook in de tweede set dicteerde ‘Wicky’ de wet. Een eerste break werd nog ongedaan gemaakt door Peng, maar een tweede kon ze niet meer wegwerken. Bij 5-4 en op haar eigen opslag maakte Wickmayer het na anderhalf uur tennis af. In de kwartfinales kijkt Wickmayer de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA-102) of de Française Alizé Cornet (WTA-43) in de ogen.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER