Home » Nieuws » Serena Williams: “Ik ben heel bezorgd over het coronavirus”

Serena Williams: “Ik ben heel bezorgd over het coronavirus”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op een virtuele persconferentie gaf Serena Williams (WTA-9) zaterdag toe dat ze bang is om het coronavirus op te lopen.

Williams zal komende week in Lexington terugkeren op het professionele tenniscircuit. Op een virtuele persconferentie besprak de 23-voudige grandslamwinnares haar bezorgdheid over COVID-19.

De Amerikaanse maakt zich veel zorgen om besmet te raken met het coronavirus omdat ze tot een risicogroep behoort. Ze had tijdens haar carrière namelijk bloedklonters. Door een levensbedreigende longembolie moest ze in 2010 enkele maanden het tennis missen.

Williams neemt al enkele maanden strikte voorzorgsmaatregelen: “Ik was een beetje een kluizenaar. Ik startte in begin maart al met social distancing.”

“Ik heb geen volledige longcapaciteit en daarom ben ik niet zeker wat er met me zou gebeuren. Ik heb ongeveer vijftig mondmaskers om mee te reizen. Ik wil nooit zonder eentje zijn. “

“Ik ben heel voorzichtig met wat ik doe en iedereen in de Serena Bubble is beschermd. Het is leuk om tennis te spelen, maar dit is mijn leven en mijn gezondheid en daarom ben ik een beetje neurotisch.”

Williams wil na de US Open wel graag naar Europa afreizen voor de graveltoernooien, maar wacht de situatie af: “Ik zie mezelf dit allemaal doen als het doorgaat. Maar ik plan niet voor de toekomst omdat er nog toernooien worden afgelast. Ik werk vandaag zo hard mogelijk en zie wel wat er gebeurt.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS