Home » Grand Slam » US Open » Serena Williams krijgt fikse boete maar ook steun van WTA en tennisspelers

Serena Williams krijgt fikse boete maar ook steun van WTA en tennisspelers

Serena Williams krijgt fikse boete maar ook steun van WTA en tennisspelers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De finale van de US Open bij de vrouwen krijgt een staartje. Serena Williams (WTA-16) krijgt een fikse boete voor haar uitbarsting. Enkele collega’s steunen haar echter en onderschrijven het punt dat ze wilde maken. 

De USTA, de tennisbond van de Verenigde Staten en de organisatoren van de US Open, presenteerden Williams een boete van $ 17 000. De boete wordt gekoppeld aan de verschillende overtredingen die ze beging tijdens de finale van de US Open.

Williams krijgt echter steun van verschillende (ex-)spelers en ook van de WTA, de tennisbond van de vrouwen. De CEO van de WTA, Steve Simon, gaf de volgende verklaring:

“De finale van de US Open leverde een verdiende winnares op, Naomi Osaka. De WTA wil Naomi dan ook feliciteren met haar fantastische prestatie. De finale bracht ook de vraag op de voorgrond of er verschillende standaarden toegepast worden bij de mannen en de vrouwen. De WTA gelooft dat er geen verschil mag zijn in de standaarden in de tolerantie van het uitdrukken van emoties tussen mannen en vrouwen en we zijn ertoe gecommitteerd om binnen de sport te verzekeren dat alle spelers hetzelfde behandeld worden. We geloven niet dat dit het geval was in de finale.”

Coaching moet worden toegelaten

De WTA voegde er nog aan toe dat ze achter coaching op het veld staan, maar hierover willen ze de discussie aangaan. Ook Billie Jean King staat achter de Amerikaanse. “Wanneer een vrouw emotioneel is, is ze hysterisch en wordt ze ervoor gestraft”, aldus King die de seksistische houding van de scheidsrechter laakt.

“Wanneer een man hetzelfde doet, is hij eerder openhartig en zijn er geen gevolgen. Dank je, Serena Williams, om deze dubbele standaard te benoemen.”

King wordt bijgetreden door Novak Djokovic en John McEnroe die gekend was om zijn uitbarstingen.

“Ik heb ergere dingen gezegd. Ze heeft gelijk dat er een andere standaard wordt gevolgd”, vertelde McEnroe aan ESPN.

Margaret Court is het evenwel niet eens met Serena en heeft weinig medelijden. “Wij moesten altijd de regels volgen. Het is triest als een speler probeert om boven die regels te staan. Ik denk dat de druk te groot werd op haar omdat de jongere speelster haar omver blies in de eerste set”, aldus Court.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws