Home » WTA » Serena Williams moet snel koffers pakken in Cincinnati

Serena Williams moet snel koffers pakken in Cincinnati

Serena Williams moet snel koffers pakken in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wimbledonfinaliste Serena Williams (WTA-27) is al snel uitgeschakeld op de Western & Southern Open in Cincinnati ($ 2 874 299). Ze ging in de tweede ronde onderuit tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-6).

Achtste reekshoofd Kvitova speelde voor de zevende keer tegen Williams. De Amerikaanse leidde met 5-1 in de onderlinge duels tegen de Tsjechische. Hun laatste confrontatie dateerde echter al uit 2015. In een vroege blockbuster moest één van de twee toppers al vroegtijdig het prestigieuze toernooi van Cincinnati verlaten.

Kvitova nam de beste start en pakte de eerste set met 6-3. Williams toonde in de tweede set haar klasse en kwam met 6-2 langszij. Na een strijd van bijna twee uur knokte Kvitova zich naar de zege, met in de derde set een 6-3-winst.

Achteraf was Kvitova heel tevreden met haar zege: “Dit was zeker een van de beste wedstrijden die ik dit jaar gespeeld heb. We streden echt voor elk punt en elke game. Het was een goede partij van ons allebei.”

Williams gaf toe dat Kvitova de betere speelster was: “Ik denk dat zij een beetje beter serveerde dan mij. Ik kon mijn opslag op het einde niet behouden en dat maakte het grootste verschil.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws