Home » Grand Slam » Wimbledon » Serena Williams op één zege van historisch record

Serena Williams op één zege van historisch record

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-10) heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Zaterdag kan ze het historische record van Margaret Court evenaren.

Serena Williams had in haar halve finale weinig moeite met Mertens-killer Barbora Strycova (WTA-54). De Amerikaanse serveerde erg sterk en gunde de Tsjechische weinig kansen. De eerste set ging met 6-1 naar Williams, die ook in de tweede set haar tegenstandster overpowerde. Bij het eerste matchpunt was het meteen raak, na iets minder dan een uur stond de 6-1 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Serena Williams won Wimbledon al zeven keer en heeft 23 grandslamzeges op haar teller, ééntje minder dan Court. Vorig jaar stond ze in Wimbledon en op de US Open op één zege van het historische record, zaterdag krijgt ze tegen Simona Halep (WTA-7) een nieuwe kans. In onderlinge duels staat het 9-1 voor de Amerikaanse.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden